Historia och framtidsvision

Forseds Getgård har funnits i vår ägo i flera generationer och historiken sträcker sig därför långt bak i tiden. Här har det skördats allt från potatis till havre och givetvis har djurhållningen varit en stor del av gården. Idag driver vi endast getuppfödning och försäljning av produkter från djuren och detta är vi nöjda med för tillfället.

Inför framtiden planerar vi att utöka vår verksamhet eftersom våra barn börjar bli vuxna och har drömmar att förvekliga. Vi driver gården tillsammans men kommer att ansvara över olika delar. Bland annat kommer vi så småningom att börja med lantbruk igen, men har även drömmar om att börja erbjuda tjänster till andra då vi har både en traktor och andra maskiner i vår ägo.

När det kommer till djurhållningen kommer vi även här att utöka verksamheten och står just nu i valet och kvalet om vi ska köpa in får eller alpackor till vår gård.

Produkter av getmjölk

Vi tillverkar en rad olika produkter av getmjölken, men du kan givetvis köpa mjölken som den är. Bland våra produkter hittar du bland annat yoghurt, naturella och smaksatta ostar samt tvålar.

Getull och getgarn

Vi säljer både getull och getgarn som vi själva spunnit. Vi använder oss endast av det mjuka underhåret vid tillverkning av garnet, detta för att kunna erbjuda ett garn av hög kvalitet.

Getuppfödning

Vi bedriver getuppfödning och har med jämna mellanrum getter till salu. Är du intresserad av nytt blod till din getgård eller vill köpa killingkött kan du kontakta oss.