Låna pengar för att köpa foder i sommar

Om du bedriver någon form av lantbruksverksamhet med levande djur så kanske du också har börjat oroa dig för den otroliga hetta och torka som har slagit till i landet. Detta är ett stort problem för alla bönder som föder upp djur. En del kommer behöva att nödslakta en del av djuren för att slippa se dem svälta ihjäl i höst och vinter. Detta beror på att det inte finns föda så att det räcker. Och bönder som producerar hö och annat djurfoder har varit tvungna att skörda i förtid eftersom det annars kommer brännas sönder och helt gå förlorat. Det finns dock foder att köpa från länder som Holland, Belgien och andra i den regionen. Men det kan bli väldigt dyrt och det kanske inte är en utgift som man räknat med eller som man ens har råd med. Istället för att sälja av dina maskiner eller mark så finns det några tips och vi kommer berätta om dem i följande inlägg.

Ta ett lån snabbt och smidigt för att köpa foder

Om man sitter i en situation där man inte kan köpa foder till sina djur på grund av att priserna har stigit markant så finns det en sak man kan göra. Det finns ju foder att köpa, det är inte problemet. Men om man inte kan betala för det just nu så kan man ta ett lån utan säkerhet och betala tillbaka när man har pengarna för det. Det man bör hålla utkik efter är hur återbetalningstiden och räntan ser ut för lånet. Om man vill ha de absolut bästa villkoren så bör man gå till en bank och se om man kan ta ett lån, men den processen kan vara ganska långdragen och svår att gå igenom. Och djuren behöver ju mat nu. Därför är det så bra med de lånen som finns på marknaden där man inte behöver lämna någon säkerhet. De kan vara lite dyrare än övriga lån men det kan det vara värt i tider som dessa.

Djurens välmående går i första hand

Det är sorgligt när det blir såhär, även om det är skönt med riktigt härlig sommarvärme så gör det ont i själen att se hur djuren inte får tillräckligt med mat. Om det kommer till en punkt där djuren svälter i vinter har bönder inte mycket annat de kan göra än att slakta djuren som en sista nödlösning. Nu går privatpersoner ut med information om hur man kan samla in pengar för att köpa mat till djuren och stora företag som ICA skänker mat som de inte kan få sålt i butiken, så kallad svinn-mat. Om alla hjälps åt så kanske det går att rädda den här situationen. Men det som hade varit absolut bäst hade varit om vi hade fått lite regn på våra åkrar några dagar och slippa den här torkan. Om det fortsätter som det gör nu kommer det bli vattenbrist på många håll i landet och det kommer inte bara drabba djuren.